097 642 08 62

102school@ukr.net

вул.Сонячна,10, м.Кривий Ріг, 50102

08:00 - 16:30

ПН - ПТ

logo

(0564)22-01-06

102school@ukr.net

вул.Сонячна,10, м.Кривий Ріг, 50102

08:00 - 16:30

ПН - ПТ

Новини з уроків дистанційного навчання

Під час організації дистанційного навчання вчителі пропонували цікаві форми уроків, позапланових заходів; намагались підняти рівень зацікавленості до певної науки, обізнаності та світогляду. Відвідувачів освіти з цією метою були проведені: дошка спогадів «А далі буде ….», ігрова програма «Радіємо разом», STEM-освіта, віртуальна екскурсія в майбутнє, віртуальна майстерня «Квітка моєї надії», консультації для батьків, бінарний урок-подорож «Моя рідна Україна!».

Також вчителі сприяли розвитку дослідницьких навичок через STEM-освіту під час виконання домашній завдань: «Смачна домашка», «Виготовлення мобільного дерева», «Розв’язування задач  комбінаторного характеру», «Домашка в радість»


 

 

                            Педагоги проводили освітній процес у синхронному й асинхронному режимах; під час онлайн-занять педагоги проводили консультації з дітьми, інтегровані уроки, навчальні заняття – бесіди, творчі заняття.

Навчальне навантаження було оптимізоване і уроки проводились не тільки у навчальному але й соціально-психологічному аспектах шляхом спілкування у месенджерах (Viber, Telegram); роботу з онлайн-ресурсами (На Урок, Всеосвіта, Всеукраїнська школа онлайн, Learning.aps, Geogebra); виконання дітьми вправ та завдань, що передбачають психологічне розвантаження, техніки врегулювання емоційного стану (читання літератури, перегляд фільмів, малювання, інші творчі заняття).

Більша перевага надавалась проблемним, пошуковим, творчим методам роботи (творчі завдання, онлайн-ігри, бесіди, діалоги), які залучали здобувачів освіти до активної діяльності, надавали можливість спілкуватись залежно від ситуації, емоційного стану та потреб дітей.

Для залучення до спільної діяльності усіх здобувачів освіти закладу проводились музично-ритмічні вправи «Пісенька друзів», пропонувалось виконання пісень в караоке, сприймання музичних творів, руханки, мімічні тренінги.

 

З  метою набуття знань та навичок з мінної безпеки педагоги закладу в рамках пілотного проєкту на спеціальній онлайн-платформі з питань мінної (Evrplosive ordnance Risk Education – EORE) від громадянської організації «Асоціація саперів України» за підтримки Міністерства освіти і науки України пройшли навчання за темою: «Навчання з попередження ризиків, повязаних з вибухонебезпечними предметами»

Також серед здобувачів освіти закладу був проведений онлайн-урок із мінної безпеки.

У закладі  проведено онлайн-урок з мінної безпеки, під час якого використано Методичні рекомендації щодо проведення просвітницької роботи з учасниками освітнього процесу в закладах дошкільної освіти з питань уникнення враження мінами, вибухонебезпечними предметами та ознайомлення з правилами поводження в надзвичайних ситуаціях; також  здобувачів освіти 1-9 класів ознайомлено з електронною  книжкою «Мінна безпека не безпека», яку розмістило у відкритому доступі  Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з видавництвом «Ранок»,  де дітям роз’яснюються основні правила поведінки з вибухонебезпечними предметами.). Кількість учнів – 301.

 

Також вчителі і здобувачі освіти не були осторонь та брали участь у заходах різного спрямування:

– інтернет-проєкт “Робота в тилу”. Патріотичний проєкт “Щоденник репортажів про роботу в тилу “Трудова звитяга. Шана і повага”, який  проходив з 23.05 2022 по 12.06.2022( 5-А клас, кер. Ященко М.С.).

-участь в обласному челенджі «Після перемоги я…» (Лук’яненко Михайло, 5-А клас, кер. Ященко М.С.).

-обласний літературний конкурс «Розповім про подвиг» (Кібук Ю., 8-А клас,ІІ місце, керівник Григоренко С.О.)

-благодійний проєкт «Мамо, я бачу війну», завдяки якому світ дізнався про події, що відбувалися в Україні, очима дітей ;

– участь у Всеукраїнській онлайн грі-вікторині «Відун» за темою «УПА – армія нескорених» ( організована Українським державним центром  національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді),  ІІІ місце, рій «Соколята, 5-А клас, кл. керівник Ященко М.С.;

– участь в обласному патріотичному дослідницькому проєкті «Збережи свою ідентичність» (челендж-роздум «Лист солдату, який боронить Україну») (5-А клас, кер. Ященко М.С., 8-А клас, кер. Козаченко С.І.);

– У рамках флешмобу «Діти України за мир!» та заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня Землі долучилися до меседжу «Україні – перемогу! Рідній землі-турботу» . Діти долучилися до природоохоронної діяльності та проявили дбайливе ставлення до природи рідного краю (висаджували дерева, забезпечували догляд за насадженнями минулих років, упорядковували клумби);

– участь у ІІ Всеукраїнському  творчому фестивалі до Дня Європи  «Єврофест – 2022» ( конкурс «Відеопоезія», Ященко Тетяна, 5-А клас, кер. Ященко М.С.), у рамках фестивалю Єврофест -2022, вікторина «Ерудит» «Поважаємо європейські цінності. Будуємо сучасну Україну!»  (Ященко Тетяна, 5-А клас, ІІ місце,кер. Ященко М.С.) ,участь у  Всесвітньому Кубку з інтелектуальної гри «Євро Що? Де? Коли?» «Ми для Європи – Європа для нас .Нові горизонти відкрити вже час!» (Ященко Тетяна, 5-А клас, ІІІ місце, кер. Ященко М.С.);

-участь у Всеукраїнському конкурсі «Ми з України»  від проєкту «На Урок» (Ященко Т., Масляний Д., Пєшков В., Винокуров М., Офіцеров Є., Ляшенко А., (5-А клас, кер. Ященко М.С.).;

– участь у Всеукраїнському «Патріотичному вишиваному дефіле(онлайн);

– участь в обласному конкурсі  “Вишиванка-серце України, зіткане з любові”;

– міський арт-челендж «Моя писанка-найкраща» (з метою залучення дітей до активної творчої діяльності, популяризації українських традицій, поширення писанкарства як художнього явища);

– міжнародний флешмоб про подорожі по Україні  «Молимося за Україну!» ;

-за зверненням дипломатичного корпусу ООН, створювали малюнки на тему «Діти Кривого Рогу за мир!».

– участь у Євровікторині до Дня Європи – 2022» від Представництва ЄС в Україні (кер. Козаченко С.І)

– участь у міському марафоні за підтримки Департаменту освіти та науки виконкому Криворізької Міської ради спільно з Криворізьким фаховим коледжом УДУНТ «Мова наша зброя» (кер. Козаченко С.І.)


Математика. Вивчаємо взаємно обернені числа.

Сьогодні на уроці Основи здоров’я учні 6-Б класу у цікавій формі дізналися про різні засоби побутової хімії їх застосування і зберігання.
8-Б клас урок хімії.
Повторюємо тему “Оксиди та їх властивості”
4-А клас
Дистанційне навчання продовжується. Сьогодні діти мали можливість працювати на уроках математики, мови та природознавства. Виконували роботу над помилками по контрольній роботі з математики, писали перевірну роботу по темі “Діслово” та продовжили вивчати природні зони. Дякую дітям за співпрацю!

1-Б клас. На уроках ЯДС знайомились з будовою та природними умовами життя окремих тварин


2-А клас. Навчаємося дистанційно. Уроки математики та української мови.

3-Б клас. Навчаємося дистанційно. Уроки математики та української мови.

2-А клас. Дистанційне навчання

КГ №102 КМР Дистанційне навчання. Урок з Мистецтва у 8-А класі “Романтизм у образотворчому мистецтві”. Дякую учням за співпрацю

КГ №102 КМР Дистанційне навчання. Уроки з основ здоров’я у 7-А та 7-Б класах “Вплив засобів масової інформації на здоров’я”

2 квітня 1-Б клас КГ №102 КМР уроку у ZOOM

Підготовка до контрольної роботи

КГ № 102 КМР: 3- Б клас. Дистанційне навчання. Урок математики : “Розв’язуємо задачі”.

Дистанційне навчання. Математика, 5 клас. Вчимося граючись.

Уроки математики в 5 класі за допомогою Learning.Apps.

8 – А та 8 – Б: Вивчаємо мішане з’єднання провідників… Дякую учням за активність на уроці.


Здобувачі освіти 1-Б класу навчаються грамоті за допомогою дошки Джамборд